Supersunne juicer for deg som strever med fem om dagen

Synes du det er lett å få i deg fem frukt og grønt om dagen – som jo er anbefalt? Det synes ikke jeg, og det til tross for at jeg liker frukt og grønt. Jeg kan rett og slett bli litt lei, for den ernæringsmessige kreativiteten går fort fløyten i en hektisk hverdag, og så blir det til at jeg assosierer vitaminer med noe kjedelig. Jeg vet, barnslig. Det der må jeg jobbe med. Så her om dagen stakk jeg innom en juicebar på et kjøpesenter. Menyen på veggen hadde ikke priser skrevet på, og jeg tenkte ærlig talt ikke videre over det. Menyen lovet så mange helsemessige mirakler at pris ikke virket viktig. Helt til juicen var ferdigpresset og mikset og jenta bak disken sa – hold deg fast! – 86 kroner! For et beger med juice! Det må da gå an å lage denne vidunder-juicen hjemme til en billigere penge?

OriginalRgb_Omslagsforside_Supersunne_juicerOg se hva jeg fant! I boken Supersunne juicer av Erin Quon og Briana Stockton får man over 90 feel-good-oppskrifter på juicer man lager selv. Boken er delt inn i fire kapitler:

Energi – lette, oppkvikkende juicer som en god start på dagen og for å få fart på fordøyelsen.

Påfyll – kraftigere, fiberholdige juicer som kan erstatte et lett måltid.

Detox – rensende juicer med vanndrivende egenskaper som avgifter kroppen.

Styrke – juicer som inneholder antioksidanter og har styrkende, antibakterielle og betennelseshemmende egenskaper som beskytter kroppen mot sykdommer og motvirker dehydrering.

Det hørtes jo ikke dumt ut! Jeg tester ut en fra påfyll-kapitlet, som er inspirert av salater og snacks:

bilde (6)Eple og spinat i harmoni

1 sitron
2 1/2 grønt eple
1 pære
45 g spinat
1 selleristilk

Skrell sitronen. Skjær sitron, epler og pærer i biter som passer i juicemaskinen. Ha sitron, epler, pære, spinat og selleri i materøret på maskinen og kjør. Nyt så snart som mulig.

Oppskriften gir ca. 5 dl juice. Nam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *